SOGNEMØDER

Alle sognemøder afholdes i:

 

Sognegården

 

Kirkestræde 38, Uvelse

 

3550 Slangerup.

 

 

Kaffe/te og kage kr. 20,00.


TÆNKEPAUSER - EN LÆSEKREDS

Det er vinterens nye opfindelse. I den mørke tid tager vi en tænkepause - eller rettere: 3 TÆNKEPAUSER.

 

Til hver aften læser i hjemmefra en bog fra den interessante og filosofiske serie "TÆNKEPAUSER", hvor en specialist med bare 60 sider til rådighed gør os klogere på et emne i et let og ligetil sprog.

 

Efter et oplæg fra præsten er der samtale ved bordene. Til slut samler vi op på aftenen sammen. I er alle velkomne og vi mødes i sognegården.

 

Tilmelding til Frida på fg@km.dk seneste den 4. januar 2018.

 

Bøgerne kan enten lånes på biblioteket eller købes i almindelig boghandel. De koster kr. 40,00 stykket.

 

 

 

GUD - torsdag den 11. januar 2018, kl. 19.00-20.30

Aftenens emne er Gud. Forfatteren til bogen hedder Svend Andersen, som er professor i teologi på Århus Universitet og er en ivrig debattør inden for det etiske område.

 

Han var medlem af Etisk Råd 1988-1993. Bogen om Gud komme ind på beviser for Guds eksistens, men den kritiserer også religionerne. Hvem er Gud? Det får du måske svar på denne aften. Emnet er evigt aktuelt.

 

"Gud" af Svend Andersen (Tænkepauser, nr. 29, Aarhus Universitetsforlag 2015)

 

 

 

TILLID - torsdag den 15. februar 2018, kl. 19.00-20.30

Aftens emne er TILLID. I Danmark er vi nemlig rigtig gode til det med tillid. Vi stoler på hinanden, vi stoler på samfundet og vi stoler på os selv.

 

Vi lader børn sove udenfor i deres barnevogne, vi lader havemøblerne stå ude og vi bevogter ikke mere end nødvendigt.

 

I "Tillid" skriver politologen Gert Tinggaard Svendsen om, hvordan det danske velfærdssamfund er bygget op omkring borgernes tillid til hinanden, til samfundet og til institutionerne.

 

"Tillid" af Gert Tinggaard Svendsen (Tænkepauser, nr. 4, Aahus Universitetsforlag 2012)

 

 

 

 

KÆRLIGHED - torsdag den 8. marts 2018, kl. 19.00-20.30

Sidste emne gælder KÆRLIGHED. Vi kender alle kærligheden; den store uomgængelige følelse, der indtager, varmer og knuser vores hjerter gang på gang og holder os i live.

 

Bogen "Kærlighed" er en bearbejdelse af denne følelse, skrevet af filosof Anne Marie Pahuus.

 

Hvis du er i tvivl om, hvad kærlighed er, så skal hun nok forklare det det. Hun skal også nok overbevise dig om, at det bestemt ikke er en indbildt følelse, men nærmere det største og mest ægte, der findes.

 

Aftenen lægger smukt op til påsken, hvor vi fejrer kærlighedshistorien over dem alle.

 

Bogen "Kærlighed" af Anne Marie Pahuus (Tænkepauser, nr. 14, Aahus Universitetsforlag 2013).

 

 

 

 


Børnegudstjeneste "Snemand Frost og Frøken Tø", onsdag den 24. januar 2018, kl. 17.00 i Uvelse kirke - Efterfølgende spisning i sognegården

Vi kender vist alle Halfdan Rasmussens rim og Snemand Frost, der får et kys og smelter helt væk. Og stakkels Frøken Tø må sidde alene med sin kæreste i en kop, fordi han er smeltet op.

 

Velkommen til gudstjeneste i børnehøjde, hvor børnekoret medvirker med en par årstidssange.

 

Bagefter er der spaghetti med kødsovs i sognegården. Vi er færdige omkring kl. 18.30, så børnene kan nå at komme hjem, inden det bliver for sent.

 

Tag hele familien med. Aftensmaden koster kr. 10,00 pr. person, og der skal IKKE vaskes op.

 

Begrænsede pladser. Tilmelding senest mandag den 22. januar til præsten fg@km.dk.

 

 

 

 


Sognemøde - SYNG SAMMEN - onsdag den 31. januar 2018, kl. 14.30 i sognegården

En hyggelig sangeftermiddag i sognegården - syng med fra højskolesangbogen og salmebogen.

 

Deltagerne vælger selv sangene.

 

Organist Allan Jarmer sidder ved klaveret.

 

Kaffe og kage kr. 20,00.

 

 

 

 


Gennem denne foredragsrække over 5 aftener fra januar til maj 2018, hvor her de 2 første aftener nævnes, skal vi høre om de himmelske toner for fortid og nutid. 

 

Vi får indblik i musikken af og mennesket bag de store klassiske komponister Johannes Brahms og Johann Sebastian Bach; vi møder en komponist og hører om nye tiltag til at styrke musikken og fællessangen i kirken.

 

Her har I det fulde program - klik her!

 

Velkommen til "Himmelske toner"!.

 

 

 

"Kirkesangbogen" v/sognepræst Rasmus Nøjgaard, onsdag den 17. januar 2018, kl. 19.30 i Gørløse kirke

Det kgl. Vajsenhus udgav i maj 2017 Kirkesangbogen som et supplement til Den Danske Salmebog. Kirkesangbogen rummer 229 klassiske og nye sange og salmer: Vægten ligger på nye salmer, der ikke tidligere er udgivet, men den rummer også gamle kendinge fra Højskolesangbogen, der er velegnet til brug i kirken, og hertil bidrag fra aktuelle kunstnere som Teitur, Sys Bjerre, Anne Linnet, Dy Plambeck, Steffen Brandt m.fl. Desuden har redaktionsgruppen bag Kirkesangbogen bedt komponister sætte musik til ældre dansk poesi af bl.a. Ole Sarvig, Inger Christensen og Tove Ditlevsen.

 

Denne aften vil Rasmus Nøjgaard, formand for redaktionsgruppen bag Kirkesangbogen og sognepræst ved Sankt Jakobs Kirke på Østerbro, præsentere os for den nye sangbog: Vi skal høre om tankerne bag udvælgelsen af sange og salmer og introduceres for poesien og musikken. Og så skal vi naturligvis synge udvalgte eksempler fra den nye salmebog - også kaldet salmebogens lillesøster.

 

 

 

 

"100 Salmer" v/sognepræst Morten Skovsted, onsdag den 21. februar 2018, kl. 19.30 i Uvelse kirke

Folkekirken har en fantastisk salmeskat, men også en levende tradition for stadig at skrive nye salmer.

 

For nylig udkkom et salmebogstillæg med 100 nyere salmer. Morten Skovsted, sognepræst i Hjortshøj og hovedredaktør på udgivelsen, vil denne aften delagtiggøre os i redaktionsprocessen og udvælgelsen af de 100 salmer og forsøge at besvare spørgsmålet: HVAD ER EN GOD SALME?

 

Velkommen til et foredrag og en sangaften, hvor vi skal stifte bekendtskab med en række nyere salmer og salmedigtere. Vi skal synge salmer, tale om dem, høre anekdoter om dem og se dem i deres store sammenhæng.

 

 

 

 


Sognemøde - Stop op - fjumreår for alle over 55 år - Om Gud, dufte, erotik og mad v/sognepræst Poul Joachim Stender, onsdag den 28. februar 2018, kl. 14.30 i sognegården

Når de unge bliver spurgt, om der er liv andre steder end på jorden, er de ikke i tvivl. Det er der. Når de bliver spurgt, om der er et liv efter de 55 år, er de mere usikre. Men det er der! Og det er et liv, som også har plads til Gud, dufte, erotik og mad.

 

Poul Joachim Stender er præst i Kirke Saaby og Kisserup sogn på Midtsjælland. I 1982 blev han cand. theol. et exam. art. fra Københavns Universitet. Året efter blev han sognepræst i Kirke Saaby og Kisserup sogn.

 

Kaffe og kage kr. 20,00.

 

 

 

 


cookie information